Thursday, 27 September 2012

Hari Ini menjadi Sejarah ..

Pada 27/9/2012 5.15pm secara langsungnya aku telah membuat blog.. hehehe intro nie cam oink2 skit .. secara jujurnya aku tak tau apa2 pon pasal dunia blog nie.. sekadar nak cuba2 saja.. sebenarnya dah lama nak buat blog tp tiada kekuatan lak..huhu... so, ari nie kira dah jadi sejarah la perbuatan aku nie kan.. **sila angguk2 kepala** ..


err.. alasan aku berblog nie sekadar nak memenuhi aktiviti masa lapang sahaja.. banyak masa terbuang so, tulis la apa yg patut kat cnie kan.. yg mana ada ilmu akan dikongsikan.. dalam masa tu jga nak cari la ilmu2 yg bermanfaat kat cnie jga.. kn



                                                                                      err..gini kot aku nanti..kan2..


sebelum nie aku hanya menjadi 'silent reader' kat blog org sahaja..hehehe.. tanpa meninggalkan jejak & bukti.. huhu.. so, lepas nie dah tak jd 'silent reader' lg kot kan..haha



pada yg terer2 dalam dunia blog nie ajar2 la junior korg nie haa.. cian dia tak tau apa2.. haha.. nak minta ilmu skit sja.. hehe.. 



ok...lepas nie dunia blog akan jadi hobi la.. nanti dalam bog nie aku akan cerita ja apa2,, tidak menentukan blog nie khas utk apa kan.. mungkin hanya tempat utk meluahkan pendapat diri sendriri.. hehe..



p/s intro cam tah apa2 tp yg penting korg phm la kan..lau tak phm pura2 phm ja la.. hehe.. gaya menulis cam budak2 lg.. hurmm akan dipertingkatkan 'skill' menulis dari semasa ke semasa..~


**perjalanan masi jauh** [ tunjuk ajar ku sifuuu. . . ] ^___^

# aku yg serba kekurangan.. #
Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

RENUNGKANLAH :



                                                                    
Ah...
bila difikirkan... buang masa aje
Tapi...
sebagai remaja ku harus tahu itu
masalah sosial kian merancak
bohsia, bohjan, lumba haram, lepak...
apakah ini yg ingin didengari setiap hari??

nun di sana...
sekumpulan remaja sebayaku
mencari kebebasan tanpa batasan
bergaul tanpa kira jantina
bersentuhan tanpa lapik
membawa diri tanpa tujuan

duhai gadis...
dimana letaknya maruahmu?
dimana sifat sebenarmu?
yg lembut lagi santun
sepasang kurung bertukar pada
jeans ketat berbaju singkat
amat menjolok mata
rambut panjang dipotong pendek
sekali pandang tak ubah lelaki
lepas bebas tanpa tudung menampakkan segalanya
konon trend zaman sekarang..!!

wahai lelaki...
fikirlah sematangnya
engkau lah pembimbing segenap wanita
namun ilmu yg cetek merubah sikap mu...
pergaulan bebas tanpa batasan
ke disko, kelab malam...
arak, judi, dadah, rokok...
untuk apa semua itu?
kepuasan semata-mata?
maksiat merata-rata
syaitan melonjak gembira

duhai teman...
ingatlah masa depanmu
yang masih jauh utk digapai
jauhi dirimu teman
dari maksiat dan lembah hina...


Contohi Ini Ya.. ^^


p/s : Muhasabah Diri ^___^ ..


# sumber nie aku dapat kat dinding bilik aku.. hehe.. lama dah aku lekat.. tak ingat da sapa nama penulis dan majalah apa.. huhu.. loonnggg.. loonngg time agoo.. (^^_)y



Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Hobi Utama Ku ^^

apa2 la hobi utama tu?
lagak nak suspensss tapi besa ja nie.. hehe^^

Hobi utama nie semestinya keminatan para wanita2 yg rajin membaca buku2 yg beratus adakalanya beribu muka surat.. hehe.. err lelaki pon ada jga yg minat nie tp jumlahnya agak sedikit la.. lebih2 lg baca cerita2 yg rekaan + imaginasi penulis semata-mata.. huhu.. 

tapi kalau da minat tu apa nak kesah kan.. tak tdo 1 malam pon tak apa kn2.. hikhik.. Hobi la katakan..~ tp kan kalau aku mungkin obses sedikit kat benda2 mcm nie.. haha.. **rajin ja nak beli keluaran terbaru**



# haa..yg nie versi yg moden2.. penulis2 masa kini..  huhu^^

p/s : banyak pula keluaran terbaru bulan nie.. beli satu2 ja la..*jimat* .. kang kalau ikut nafsu mau tak makan sebulan.. hehe :)


Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

KAD DISKAUN SISWA.. :-)



SENARAI SYARIKAT DAN JUMLAH DISKAUN YANG DIBERIKAN

B̲U̲K̲U̲ ̲/̲ ̲A̲L̲A̲T̲ ̲T̲U̲L̲I̲S̲

• MPH BOOKSTORES (10% off)
• IMLAQ BOOK CENTRE (10% off)
• BORDERS (10% off)
• RONA (5% - 20% off)
• KIANG TRADING (10% off)
• KOPERASI DEWAN BAHASA DAN PUSTAKA MALAYSIA BERHAD (5% - 15% off)
• KOPERASI KEDAI BUKU UNIVERSITI MALAYA BERHAD (3% off)
• KOPERASI UNIVERSITI SAINS MALAYSIA BERHAD (2% - 10% off)
• K.L COMMERCIAL BOOK CO. (M) SDN BHD (10% off)
• KMK RESOURCES SDN. BHD. (10% off)
_______________________________________

̲K̲E̲L̲E̲N̲G̲K̲A̲P̲A̲N̲ ̲S̲U̲K̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲E̲R̲A̲L̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲P̲A̲K̲A̲I̲A̲N̲
• BATA (10% off)
• KOPERASI KELUARGA DATO' HAJI HASHIM MAMAT KUALA TERENGGANU BERHAD (10% - 45% off)
• TEXLINE LINO (5% - 10% off)
• PROMINENT MILLION SDN BHD (MIZI SPORTS) (10% off)
______________________________________

̲K̲L̲I̲N̲I̲K̲ ̲K̲E̲S̲I̲H̲A̲T̲A̲N̲ ̲/̲ ̲O̲P̲T̲O̲M̲E̲T̲R̲I̲ ̲/̲ ̲C̲E̲R̲M̲I̲N̲ ̲M̲A̲T̲A̲
• POLIKLINIK AN-NISA' (20% off)
• QUALITAS HEALTH (10% off)
• FOCUS POINT (20% - 50% off)
• MENARA OPTOMETRY (10% - 60% off)
______________________________________

̲M̲A̲K̲A̲N̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲M̲I̲N̲U̲M̲A̲N̲

• KFC (5% off)
• DAILY FRESH (10%)
• A&W (50% off)
• COFFEE BERRY (20% off)
• THE CHICKEN RICE SHOP (Student Meal at RM9.90nett)
• RESTORAN KENNY CRAB (10% off)
• SWEET CHAT (RM12.90nett meals)
• LEGEND’S CLAYPOT BRIYANI HOUSE (5% off)
• DUBU DUBU SEOUL FOOD (RM16.90nett meals)
• MY JAVA COFFEE (10% off)
• PANCAKE HOUSE INTERNATIONAL (RM5.++ @ 2pcs classic pancake)
• STATION ONE PRODUCT (5% off)
• GLORIA JEAN’S COFFEES (10% off)
• BANGI KOPITIAM (10% off)
______________________________________

̲P̲E̲N̲G̲I̲N̲A̲P̲A̲N̲ ̲D̲A̲N̲ ̲P̲E̲N̲G̲A̲N̲G̲K̲U̲T̲A̲N̲

• ANCASA HOTELS & RESORTS (10% off)
• TUNE HOTELS REGIONAL SERVICES SDN BHD (25% off)
• LEO EXPRESS HOTEL (20% off)
• KOPERASI AL-TAQWA KAMPUNG KISAP LANGKAWI BERHAD (2% - 15% off)
• KOPERASI GURU-GURU MELAYU KEDAH BERHAD (15% off)
• KOPERASI MAJLIS GURU UGAMA MENENGAH BERHAD (5% off)
• KOPERASI MELAYU BERJAWATAN KERAJAAN NEGERI SEMBILAN BERHAD (15% off)
• RAKYAT TRAVEL SDN. BHD. (special rate)
• RAPID KL (50% off)
• MAS (25% off)
• FIREFLY (50% off)
_______________________________________

̲S̲A̲L̲U̲N̲ ̲/̲ ̲P̲U̲S̲A̲T̲ ̲/̲ ̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲K̲E̲C̲A̲N̲T̲I̲K̲A̲N̲

• FOOT MASTER (30% off)
• PARIS HILL (30% off)
• PROACTIV (5% off)
• CLARA (10% off)
• KOPERASI PUTRI TERBILANG MALAYSIA BERHAD (5% - 20% off)
______________________________________

̲P̲R̲O̲D̲U̲K̲ ̲I̲T̲

• KOPERASI CELCOM BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI PEGAWAI-PEGAWAI DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR BERHAD (10% off)
• IFAMILY (15% off)
_______________________________________

L̲A̲I̲N̲-̲L̲A̲I̲N̲

• BKZ BIKERZ (special rate)
• ROLLER STAR ARENA (10% off)
• DOUBLE SITE (10% - 15% off)
• KOPERASI KAKITANGAN MAKTAB KERJASAMA MALAYSIA BERHAD (2% - 5% off)
• KOPERASI KOLEJ KEMAHIRAN TINGGI BALIK PULAU BERHAD (4% off)• MYDIN (special rate )








P/S : Untungnya jadi seorang Pelajar..~ ^___*

Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Rumah Terbalik di Talibong, Tamparuli, Kota Kinabalu, Sabah ...

Hari tu kitorang 1 family singgah kat Tamparuli, Sabah sebab nak tengok rumah terbalik.. seriusly rumah tu memang unik dan mesti la terbalik kan,, dah nama pon Rumah Terbalik.. hoho.. 

Pengunjung yg nak masuk dalam rumah tu dikenakan bayaran mengikut golongan umur.. eh takkan la free kan.. huhu..

Harga tiket untuk masuk ke sini ialah :
~ RM18 (gol. dewasa yg tidak mempunyai MyKad
~ RM10 (Mempunyai MyKad)
~ RM5 (pelajar SMK dan SK)
~ dan budak berumur bawah 3 tahun boleh masuk percuma.











**gmbr dalam rumah tu tidak dibenarkan utk 'snaping2' okeh.. ~ huhu.. tp yg penting mesti semua terbalik la kan.. **sila bayangkan.. :D**

# kitorang tak masuk pon sebab nak kejar masa.. tengok dari luar pon aci la kan.. haha..



Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Aktiviti Hujung Minggu...

Apa aktivitinya..? hehe

apa lg pegi pantai + makan2 + mandi laut(aktiviti WAJIB) laa~

mandi tak hingat masa.. da nak tengah ari tp keadaan cuaca mcm memberi restu spy bole mandi smpai mlm.. haha..~




seronok gila la..**mcm tak pena mandi laut lak** hikhik

# ada banyak gambar time mandi tapi 'seksa' sangat lau nak tunjuk.. hoho ^^

**banyak lg sebenarnya tapi tak mampu nak upload lg.. sesungguhnya line celcom amat mencemburui aku.. haha..


Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Terima Kasih Daun Keladi..^__^.. Nanti datang Lawat Lagi Yaa ~ ! [ Babaii :P ]