Monday, 31 December 2012

Happy New Year 2013 !!


 Sejauh mana pun langkah kaki kita tersasar
Ingatlah Allah sentiasa ada dan tak pernah tinggalkan kita
Dia tunggu Dia rindu... ^__^




Selamat Tahun Baru Semua.. !!

Semoga tahun 2013 akan jadi lebih baik dari tahun 2012 dan menjanjikan kebaikan buat diri sendiri khususnya dan sahabat2 semua.. aamin ~

** .. Selamat Datang 2013 .. Selamat Tinggal 2012 .. **

[Azam baru]


Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Friday, 28 December 2012

Tahu kah ??


‎1. Orang yang pertama menulis Bismillah :
Nabi Sulaiman AS.

2..Orang yang pertama minum air zamzam :
Nabi Ismail AS.

3..Orang yang pertama berkhatan :
Nabi Ibrahim AS.

4.Orang yang pertama diberikan pakaian pada hari
qiamat :
Nabi Ibrahim AS.

5…Orang yang pertama dipanggil oleh Allah pada
hari qiamat :
Nabi Adam AS.

6….Orang yang pertama mengerjakan saie antara
Safa dan Marwah :
Sayyidatina Hajar (Ibu Nabi Ismail AS)

7. Orang yang pertama dibangkitkan pada hari
qiamat :
Nabi Muhammad SAW


8. ..Orang yang pertama menjadi khalifah Islam :
Abu Bakar AsSiddiq RA

9. Orang yang pertama menggunakan tarikh hijrah:
Umar bin Al-Khattab RA

10. Orang yang pertama meletakkah jawatan
khalifah dalam Islam:
Al-Hasan bin Ali RA

11. ..Orang yang pertama menyusukan Nabi SAW:
Thuwaibah RA

12. Orang yang pertama syahid dalam Islam dari
kalangan lelaki :
Al-Harith bin Abi Halah RA

13. ..Orang yang pertama syahid dalam Islam dari
kalangan wanita:
Sumayyah binti Khabbat RA

14… Orang yang pertama menulis hadis di dalam
kitab / lembaran :
Abdullah bin Amru bin Al-Ash RA

15. Orang yang pertama memanah dalam
perjuangan fisabilillah :
Saad bin Abi Waqqas RA

16. …Orang yang pertama menjadi muazzin dan
melaungkan azan:
Bilal bin Rabah RA

17. Orang yang pertama bersembahyang dengan
Rasulullah SAW :
Ali bin Abi Tholib RA

18…. Orang yang pertama membuat minbar masjid
Nabi SAW:
Tamim Ad-dary RA

19. Orang yang pertama menghunuskan pedang
dalam perjuangan fisabilillah : Az-Zubair bin Al-
Awwam RA

20…. Orang yang pertama menulis sirah Nabi SAW:
Ibban bin Othman bin Affan RA

21. Orang yang pertama beriman dengan Nabi
SAW :
Khadijah binti Khuwailid RA

22… Orang yang pertama mengasaskan usul fiqh :
Imam Syafie RH

23. Orang yang pertama membina penjara dalam
Islam:
Ali bin Abi Tholib RA

24. ….Orang yang pertama menjadi raja dalam
Islam :
Muawayah bin Abi Sufyan RA

25… Orang yang pertama membuat perpustakaan
awam :
Harun Ar-Rasyid RH

26.Orang yang pertama mengadakan baitul mal :
Umar Al-Khattab RA

27… Orang yang pertama menghafal Al-Quran
selepas Rasulullah SAW:
Ali bn Abi Tholib RA

28.Orang yang pertama membina menara di
Masjidil Haram Mekah :
Khalifah Abu Ja’far Al-Mansur RH

29…Orang yang pertama digelar Al-Muqry :
Mus’ab bin Umair RA

30. … Orang yang pertama masuk Syurga :
Nabi Muhamamad SAW


# Wahai, sahabat maya..baca dan hayatilah.. kongsi dan sebarkanlah… semoga kita mendapat keberkatan dari NYA bersama2.. insya Allah ^___^


❝ Kebesaran seseorang itu bergantung kepada qalbunya (hatinya), sedangkan hati itu hanya sekeping daging.. ❞

- SAIDINA ALI BIN ABI TALIB



Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Thursday, 27 December 2012




Peringatan buat semua dan diri sendiri .. :)




Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Wednesday, 26 December 2012


Bersabar Dan Tabah hadapi ujian dari Nya wahai teman.. 
Dia menguji kerana sayang pada mu.. 
Ingat lah.. Dia sentiasa ada di sisi kita walau kita sering lupa pada Nya..






Orang sabar selalu menang
Orang tamak selalu rugi
Orang marah selalu kalah
Orang baik selalu diuji.. !


[ hadapi ujian Nya dengan Iman .. ^___^ .. ]




Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Monday, 8 October 2012

1st Giveaway by Wani Izzati


meh ramai2 meh kita join segmen nie.. comel oo GA dia.. huhu.. aku nak yang kaler pink ya Wani_Izzati...haha.. kalau dapat laa!.. huhu

apa lagi korang buat tu.. klik banner bawah nie..ok tuan2 & puan2 sekalian.. ^___^


join cepat weii.. kang rugi naya ja.. hahahaha.. :P







Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Sunday, 7 October 2012

Giveaway By Izwan


haluu..haluuu.. hehe.. aku join segmen lagi.. segmen yang ke berapa pon aku tak tau.. haa,,segmen nie ada sorang kawan tu suru aku join,, aku join ja la.. kang tak join cakap aku tak support..!

almaklong la sementara masih rajin.. tak lupa juga bagi supported kan.... yang bestnya segmen nie lelaki yang anjur woo.. sebelum nie aku join segmen kaum aku ja..ada juga laki tapi bole kira la.. haha ^__^

eh..meh join sesama ya.. klik banner bawah nie... kalau korang tak klik aku majokkk seminggu.. hahaha.. :P

izwan+giveaway

Tamat pada 16/10/2012..

# korang lambat aku tak bertanggungjawab..! sapa suru sambil lewa.. haha.. wahhh...


Aku tak sabar nak dapat GA nie weii.. haha.. **masalahnya dapat ka?? haa itu yang kita tak tahu**








Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

"Segment: Jom + Kawan by IehahFarihah"


tengah2 malam nie aku join segmen Cik Iehah kita nie.. tak dapt tido apa lagi join segmen kawan la..  huhu.. tak apa la yang penting join juga kan.. tanda supported gitu kan..kan..

apa lagi dok pikir dan tengok tu meh la join...eh ada hadiah tau... :P


meriah ja banner dia..hehe.. kalau nak join tu klik banner atas nie ya.. terima kasih.. haha.. wahhh..


jumlah follower terkini... ^___^


# 6 November 2012 tamat weiii....



**sapa lagi buat segmen tu ? meh aku join.. tengah rajin nie..!** 
# sentiasa menyokong korang #









Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Saturday, 6 October 2012

Alahaii Wanita .. ~


Salam cuti.. hehe.. salam sabtu.. ^__^ .. ehh2 nak pegi mana tuu.. soping? alaa tunggu la,, baca dulu luahan hatiku nie.. lepas tu kalau nak pegi mana2 pon pegi laa.. haha.. **aihh memaksa ka tu**

korang tahu ? tadi aku stalker fb kawan2 lama yang kenal dari kecik dan sejak sekolah rendah + menengah.. lama tak dengar khabar berita, walaupon tak secara formal/face to face tanya khabar tapi yang penting kita masih ambil tahu tentang dorang walaupon mereka2 tu MUNGKIN dah tak kenal kita..

tiba2 aku jadi emosi.. jadi sebak.. sedih.. dan seumpamanya... **berfikir betulkah kawan aku nie**
^
^
^
^

korang tahu aku juga seorang wanita..
fikiran, hati dan perasaan juga seperti wanita biasa..
wanita mana yang tak sedih, sebak dan kesian melihat kaumnya yang kebanyakannya hanyut
ke mana pergi harga diri mereka ? 
sungguh aku tidak sanggup melihat apa lagi wanita2 itu pernah menjadi teman sepermainan suatu ketika...

kau tahukah wanita..
dulu sebelum datangnya agama suci Islam, wanita seperti kita sangat RENDAH nilainya..
ibarat barang murah/bundle yang boleh dijual beli sesuka hati tanpa belas..

kau tahukah wanita..
pernah sahabat Nabi menanam puterinya hidup2 sebab MALU mempunyai anak perempuan..
bayangkan betapa hina dan keji yang namanya WANITA dizaman itu..

TETAPI setelah datangnya agama ISLAM..
darjat wanita telah diangkat setinggi-tingginya.. ^___^

**mood sebak kembali**

TAPI KINI adakah lagi harga nilai seorang wanita yang diangkat tinggi itu ?
apabila dirinya sendiri telah menghilangkan nilai itu dengan mendedahkan diri sehingga hilangnya harga diri.. 

kau tahukah wanita..
apa ertinya kecantikan jika tidak tahu jaga kehormatan diri..
dengan bangganya bersaing dengan kaum sejenis kerana merebut seorang LELAKI..

kau tahukah wanita..
cantiknya didunia itu tiada bandingan dengan rupa paras mu di syurga..
SYARATNYA kau jadi WANITA SOLEHAH DIDUNIA

kau tahukah wanita.. 
"seorang wanita jahat lebih buruk daripada seribu orang lelaki jahat"
kerana kau lagi bahaya dan boleh menjadi ejen maksiat terbesar dimuka bumi..

Kau tahukah wanita..
"seorang wanita lebih baik daripada 70 orang wali"
cuba kau bayangkan betapa tingginya darjat kita disisi Islam.. 
sehingga doa kita seorang disamakan dengan 70 orang wali..
TAPI sayang kita sering lupa bersyukur..
malah, dengan bangganya lagi merendahkan kembali darjat itu..

kau tahukah wanita..
kalau buat kaum lelaki..
mereka hanya mendapat 1 darjat seorang wali..
itupun jika ketaatan mereka ditahap yang paling maksima..

Kembalilah wanita..
menjadi diri mu yang sebenar persis seorang wanita muslimah..
yang sepatutnya sejuk dan tenang pada pandangan orang..

Aku juga seorang wanita..
yang bersuara atas akal, fikiran dan iman ku..
dan supaya aku kuat dan tambah kuat untuk amalkan apa yang aku suarakan..
bukan sekadar 'omong kosong' tapi muhasabah diri paling utama.. :)

Renung dirimu kembali wanita..
bagaimana sikap kawan yang ada disisi mu sekarang..
**perubahan kita dipengaruhi kuat oleh seorang teman, kawan atau sahabat**


# hanya mampu berdoa untuk mereka yang bergelar wanita dan KAWAN.. bukan SAHABAT.. ^___^






^^ berusaha menjadi yang terbaik ^^





Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Friday, 5 October 2012

Blog Review by Jue Jaynee



eh apa nie tak kan tengok ja.. meh la join sesama ya.. juz klik banner atas niehh.. ok..huhu

DUE DATE: 07 Oktober 2012 | 11:59 a.m









Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Hamboii~ besarnya kuasa..!


Salam Jumaat^__^.. hari nie nak tunjuk kat korang anak2 kesayangan hamba.. haha~.. habis laa wilayah aku di ambil alih oleh mereka2 yang perasan comel tuuu~ huh.....

Im a King .. ! **satu2nya jejaka ensem yang boroi** haha

syok oo tido time ujan2 .. !

Mimpi berada di atas kayangan .. !

 Wilayah 3 ekor gengster .. haha !

Mamy nak tido mana ? ciss~

Eleh.. ingat comel sangat la tuu~

# masih mencari jalan penyelesaian.. mana aku nak tido malam nie ? ?





Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Thursday, 4 October 2012

SEGMEN : JOM BLOGWALKING by ADAM AZRA


nak join segmen jom blogwalking pula.. hehe.. meh join sesama ya.. juz klik banner bawah tu ok.. huhuu ^____^

spesel tau segmen nie.. sebabnya kita blogwalking naik motor.. huhuhu.. best2.. :P

haaa.. apa tunggu lagi..kunci da ada.. minyak da penuh..enjin da panas.. jom blogwalking..!!!



Tarikh tutup : 16th October 2012




Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Segmen : Cik Misya Nak Follow!


meh ramai2 join segmen nie.. haa.. tuan punya segmen nie ialah Aimi Syahirah yang gojes.. wahh gojes kaa?? hehehehe..

aku join segmen nie nak menambahkan jumlah follower.. hikhikhik... almaklong la aku nie budak baru dalam dunia 'blog memblog' nie.. hahaha..

selain tambah follower nak juga cari rakan maya yg dari seluruh pelosok bumi Malaysia nie.. hehe.. haa mari la kita kawan secara bermaya2,, mana la tau nanti jadi kawan bernyata2... hahaha.. hampeh punya BM



nak join? juz klik banner atas tu yaa~ ^___^

jumlah followers terkini..~

sekali lagi meh la join juz klik sini ya.. :)






Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Hukum Meniup Lilin Hari Lahir


Soalan:
Bolehkah menyambut hari jadi dengan meniup lilin dan bernyanyi….setengah orang cakap tak boleh…kalau tak, boleh ke kita tukarkan lagu “Allah selamatkan kamu”?

Jawapannya:
Sebenarnya menyambut hari lahir ini tak salah, sebab Rasulullah setiap hari Isnin dia berpuasa untuk memperingati hari kelahirannya. Kemudian setiap tahun 12 Rabiulawal semua umat Islam menyambut hari kelahiran dan perjuangan Rasulullah untuk memartabatkan agama Islam.
Majlis menyambut hari kelahiran adalah baik kerana itu adalah caranya kita menginggati segala nikmat yang Allah berikan kepada kita dan ia merupakan salah satu cara kita bersyukur kerana Allah melahirkan kita di dunia ini dengan keadaan baik dan sihat.
Tapi kita kena ingat kalau majlis ini salah pengisiannya atau salah meraikannya dengan cara tidak mengikut apa yang ditetapkan oleh syarak seperti adanya tarian, menari, konsert, bercampur antara lelaki dan perempuan yang bukan mahramnya. Meninggalkan solat dan sebagainya. Maka ini jelas menjadi haram. Menjadi persoalan ramai umat Islam diluar sana bolehkah meraikan hari kelahiran dengan memasang lilin di atas kek dan menyanyikan lagu “selamat hari jadi”?
Jawapannya, perkara ini datang bukan dari budaya Islam dan ia datang daripada budaya barat. Hadis Nabi Muhammad SAW yang membawa maksud :
“Barangsiapa menyerupai sesuatu kaum maka dia bukan dari golongan ku.”
Jelas di sini bahawa merayakan hari kelahiran dengan meniupkan lilin itu bukan dari Agama Islam, malah ia dipraktikkan oleh masyarakat Kristian setiap kali mereka menyambut hari kelahiran mereka. Barang siapa yang menyambutnya dengan cara memasang lilin di atas kek dan menyanyikan lagu hari lahir adalah haram sebab dia bukan dari budaya Islam. Cara Islam menyambut hari kelahiran adalah dengan melaksanakan kenduri kesyukuran, membaca doa dan menjemput semua kaum kerabat dan sahabat-sahabat yang berdekatan dengan tujuan untuk bersilaturahim antara satu sama lain.
Akhir kalam, masuklah kedalam Agama Islam dengan cara keseluruhannya bukan masuk yang mana sesuai kita ambil dan yang tidak sesuai dengan nafsu kita tinggalkan. Jadilah umat Islam yang taat kepada perintah Allah dan meninggalkan perkara yang mungkar dan syubhah, kerana ini lebih menjaminkan keselamatan kita di dunia dan di akhirat. Rayakanlah hari kelahiran sepertimana yang ditetapkan oleh syarak Islam, mudah-mudahan majlis yang dijalankan itu diberkati dan dirahmati oleh Allah.

Sumber: http://www.ustaznoramin.com/
credit to : MyIbrah ^___^

Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Birthday Party ^__^


hari sabtu hari tu kazen aku nie nak raikan birthday party untuk anak dara dia.. hikhik.. baru hari nie nak update aktiviti kau ya.. huhu..

meriah sangat yu olls.. selain aktiviti menyanyi 'Allah selamatkan kamu' & potong kek **erkk itu wajib la kan** ada aktiviti sampingan untuk menambahkan lagi kemeriahan majlis ... hukhuk

ini la anak dara yang menyambut ulang tahun yang ke-5 (Ayu & Nurul) comel tak comel tak..? haha..

ada aktiviti cabutan bertuah untuk tetamu2.. hahaha.. biasanya kalau sambut birthday kat keluarga kitorang memang aktiviti cabutan bertuah nie wajib di anjurkan.. huhu.. 

fokus hadiah cabutan bertuah.. abaikan latar belakang.. hahahahaha.....
haa..masa nie la bagi mak2, makcik2, kakak2, abang2 nak sedekahkan barang2 atau apa2 ja la yang tidak digunakan lagi untuk tambah koleksi hadiah2 untuk cabutan bertuah.. ( eh da makan free dapat pula pahala free.. huhu ) 

hadiah utamanya ialah 'keetle' ... hadiah lebih banyak dari tetamu.. huhuhu

aku? aku dapat apa ehh? haha.. terasa sungguh bertuah dapat benda nie.. huhu....
comel kan.. huhu.. khas untuk telefon.. simpan duit pon boleh laa~

p/s : nak sambut hari jadi tu kalau bole elakkan acara meniup lilin.. hieee... kenapa?? haa nanti gitau sebabnya kat entry lain ya.. ^___^

# aku tak pena buat majlis hari jadi.. huhu.. tak apa la.. rasanya aku tak berminat kot.. berminat nak pakai baju *bidadari* tu jaa... hahahaha.. **mesti comel** werkk.... :P






Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Wednesday, 3 October 2012

To : My ADAM From : Your Hawa ^^

 


biar la kalau saya cakap kasar2 dengan awak sebab saya takut nak bermanja dengan awak..
biar la kalau saya dingin dengan awak sebab saya takut bermesra dengan awak...
biar la saya tipu awak yg saya tak rindu awak sebab rindu itu masih bukan milik awak... biar la cinta saya awak tak dilafaz dari mulut saya sebab cinta ini tidak boleh dilafaz lg.. biar la awak tak tahu hati saya sebab Allah tahu saya cinta awak.. Hanya Allah yang tahu sebab hubungan kita buatkan semuanya terbatas..cinta dan rindu hanya buat jodoh saya nanti..jika awak jodoh saya...insyaallah...CINTA dan RINDU saya akan jadi milik awak..

# harap engkau mengerti perasaan ini.. # 


**tetiba datang mood pasal cinta & perasaan..** huhu :P

# gambar credit to pakcik google^___^




Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Tuesday, 2 October 2012

JOM SERTAI SEGMEN “FOLLOW DAN GIVE AWAY BERSAMA FATIN ZAINI”.


"Saya patut dapatkan GA Misteri dari Fatin Zaini kerana saya juga seorang yang misteri..hehe..  Blog FZ banyak kongsi perihal wanita, GA misteri mesti berkait dengan wanita dan aku adalah seorang wanita.. semestinya aku dan GA misteri serasi bersama.. :P


5 pengikut ceritera yang terpilih untuk join segmen ini ialah :

  1. http://atyra-stella.blogspot.com/
  2. http://onlybudakpurpleshj.blogspot.com/
  3. http://misszberceloteh.blogspot.com/
  4. http://shapurplegirl.blogspot.com/
  5. http://aiyangdisayang.blogspot.com/

SYARAT-SYARAT :-

1. Terbuka untuk Lelaki dan Perempuan.
(hadiah misteri disediakan untuk seorang lelaki dan seorang perempuan)
2. Anda mestilah FOLLOW blog fatinzaini.com ini terlebih dahulu.
3. Buka satu tajuk JOM SERTAI SEGMEN “FOLLOW DAN GIVE AWAY BERSAMA FATIN ZAINI”.
4. Buka entry anda tentang, “saya patut dapatkan GA Misteri dari Fatin Zaini kerana.......”
(tiada had patah perkataan)
5. Copy dan paste banner di atas berserta syarat-syarat ke dalam post entry anda.
6. Hantarkan link entry anda di ruangan comment segmen Fatin Zaini.
7. Tag kan segmen ini kepada 5 followers kegemaran anda.
8. Followers yang telah di tag blognya haruslah follow followers lain yang di tagged bersama sekiranya belum follow sesama mereka.
Sebagai contoh:
1) blog A
2) blog B
3) blog C
4) blog D
5) blog E

Tetapi setelah blog A telah ditagged namanya, maka pemilik blog A harus blogwalking blog B,C,D,E. Jika pemilik blog A belum menjadi follower blog B,C,D,E. Maka, WAJIB baginya untuk follow blog-blog tersebut. ^_^


Tarikh tutup segmen ini : 31 OKTOBER 2012 (RABU)





Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Monday, 1 October 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin


haa..nak join segmen lagi.. hehe.. aku nie 'budak baru' so,, mungkin kena rajin join segmen kot..kan..kan..kan.. segmen nie dianjur oleh Nabila Medan .. ^___^


meh join ya klik sini k..


TAG :


^_______^



Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Jangan Sibuklah Perempuan .. !!


korang tahu ? hari ini ada seorang perempuan itu sedang berduka kerana dikhianati teman sendiri.. tapi untuk  melupakan kesedihan dia buat segala kerja2 peribadi cuci@lipat baju,kemas seluruh ruang & isi rumah termasuk bilik2, menyapu etc... rajin kan..kan..kan.. **ohsila buat muka menyampah**

tapi setelah itu semua dia mula bosan dan berduka lagi oh No! oleh itu perempuan tersebut telah kembali ke alam maya.. dia mula bermuka buku,, bertweet,, & membaca blog2 gosip!!

baca...
baca...
baca lagiii.. dan lagiiiii.....
sehingga tak sedar masa berlalu .. waktu dibuang begitu sahaja .. seolah2 masanya hanya untuk dunia maya..
oh kesian itu perempuan.. 

kemudian. . . 
dia tersentak dan mula rasa berdosa..~ istigfar3.... **dah habis baca baru kau sedar ya**
tapi gosip2 & post2 yang terbaca tadi masih terbayang.. ya ampunnn.. istigfar lagi.. :) huhu

jaga hati ini wahai perempuan.. ia ketua segala perbuatan mu.. jika kau manjakan hati mu maka banyaklah dosa kau kumpul.. malah jika kau tegaskan hatimu maka kau masih terselamat dari permainan dunia yang penuh noda..!!

Sumber gambar: pkck google ^^
setelah itu dia mula bermuhasabah & "muhasarawak" kan diri..  hehehee..
post2,, cerita2 yang tiada kaitan dengan agama & keluarga itu juga kau redah.. *apakah*
cerita artis2 dalam & luar negara juga kau ambil tahu..terserlah kebusybodyian mu perempuan!! ~ { cuba fikir apa yg kau dapat?? } buang masa bukan !!

kalau cerita tentang agama & keluarga boleh la kau menyibukkan diri..~ ini ? ntah apa2 laa~ hahaha
ini akan buat hati dan fikiran mu jadi gusar + bercelaru + rasa terganggu..!

kenapa gusar + celaru + terganggu ?? kerana syaitan sudah menggoda bisikan ayat 'cinta' dimindamu.. dush..dush..dushh.. itu syaiton nirojimmm
hatimu suda melekat noda2 hitam.. naaa apa kau rasa?? sedap, enak, bagus, menyesal ya..?? !! hahaha

konklusinya,, apa pengajaran yang kau dapat wahai perempuan ? :
  • Jangan kau cuba2 untuk sibuk ambil tahu tentang cerita diri orang lain.. diri mu sendiri juga tidak cantik + comel.. hikhikhik..
  • Jangan kau lalai lagi dalam dunia maya ini.. Boleh berdunia maya TAPI jangan sekali-kali kau lupa urusanmu sebagai hamba Nya..
  • Ingatlah wahai perempuan ..!!!! jadilah contoh muslimah pada kaummu yang telah jauh dihanyut duniawi..!! 
Sekian terima Kasih.. hahaha. ^___^

# psstttt... sebenarnya 'perempuan itu' ialah orang yang menaip entry ini..! hehe.. [Peringatan Bersama]





Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Segmen : Follow And Follow


nak join segmen : follow and follow..? by Puan Qaleshya ^__^


meh join klik sini k.. ~




Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

| sharing is caring | !! ^^


" Cukup Bagi Ku Mendamba Mu.. dengan Mu Aku Tenang..Alhamdulillah Taqwa & Taffakur Cahaya & Ubat Hatiku.. 

Andai waktu Memanggil Tuhan Lindungilah 'satu Rindu' Bila Waktu telah Berakhir Tiada Duka Yang Abadi.. 

Rapuh & Sepi ku Takdir Mu 
Yang Maha Melihat.. Astagfirullah Buka Mata Buka Hati drpd terpesong di Jalan Mu.."




 kenal Opick tak?? ala penyanyi Indonesia tuu~ hieee.. haa.. tu kat atas sana tu semua tajuk lagu2 dia.. hehe.. aku susun supaya jadi satu ayat... tapi tak semua la tajuk lagu dia.. hanya yang terpilih sahaja.. hehe..

faham2 kan lah makna dia.. kalau faham ambik iktibar la kan.. kalau tak faham cuba fahamkan.. hikhikhik.. pada yang faham tu sama2 la kita muhasabah diri tentang perjalanan hidup kita niehh.. **saling mengingati** ^___^



Kematian adalah satu kejadian yang mempunyai hikmah yang tersendiri.Setiap makhluk samada dia suka atau tidak pasti akan menghadapi mati.. #


**Aku BAHAGIA bila BERSENDIRI 
walau TIADA sesiapa yg MENEMANI..
kerana aku tahu ADA ALLAH yg sentiasa berada d hati ini**
| sharing is caring |™ !! ^^





Heyy KamooTerima kasih Sudi Baca^^..Say Something Peliss~

Terima Kasih Daun Keladi..^__^.. Nanti datang Lawat Lagi Yaa ~ ! [ Babaii :P ]